2. TÜRKVİZYON ŞARKI YARIŞMASI’NIN LANSMANI YAPILDI!

2. TÜRKVİZYON ŞARKI YARIŞMASI’NIN LANSMANI YAPILDI!

19-21 Kasım 2014 tarihlerinde Tataristan’ın başkenti Kazan’da yapılacak olan 2. Türkvizyon Şarkı Yarışması’nın lansmanı geçtiğimiz akşam Çırağan Sarayı’nda düzenlenen davetle gerçekleştirildi.

Türkvizyon Şarkı Yarışması’nın ve 2014 Türk dünyası kültür başkenti Kazan’ın tanıtım gecesine RTÜK Başkanı Davut Dursun, Tataristan Başkonsolosu Aydar Gaşigullin, Tataristan Kültür Bakanı Vekili İrada Eyyüpova, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov’un yanı sıra iş, sanat, reklam ve medya dünyasından birçok önemli isim katıldı. “Türkvizyon” projesinin mimarı ve aynı zamanda TMB TV Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Samir Gurbanov, yaptığı konuşmada Türk dili konuşan ülkeleri aynı çatı altında birleştiren Türkvizyon Şarkı Yarışması hakkında önemli mesajlar verdi.

Türkvizyon Şarkı Yarışması’na ve Türk müziğine yaptığı katkılardan dolayı Mustafa Ceceli, Özgün, Sinan Akçıl, Levent Dörter, Ahmet Selçuk İlkan, Azerbaycan Devlet Sanatçısı Brilliant Dadaşova’yla birlikte moda tasarımcısı Muammer Ketenci’ye ev sahibi TMB TV tarafından teşekkür plaketi verildi. Kibariye ise 40. sanat yılı için özel bir ödülle onurlandırıldı. Geceye katılan ve plaket alan sanatçılar TMB TV mikrofonlarına Türkvizyon Şarkı Yarışması ile güzel mesajlar verirken yeni müzik çalışmalarını müjdelemeyi de ihmal etmediler.

20’den fazla ülkenin yarışacağı 2. Türkvizyon Şarkı Yarışması’nın yarı finali 19, finali ise 21 Kasım’da Tataristan’ın ve 2014 Türk dünyasının kültür başkenti Kazan’da gerçekleştirilecek. Yarışma her ülkenin kendi ulusal kanalından canlı olarak seyredilebilecek.

Bu gönderiyi paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.