3.TÜRKVİZYON ŞARKI YARIŞMASININ UKRAYNA KATILIMCISI BELLİ OLDU!

3.TÜRKVİZYON ŞARKI YARIŞMASININ UKRAYNA KATILIMCISI BELLİ OLDU!

Aslen  Gagauz Türkü olan Anna Mitilogo 31.07.1989 tarihinde doğdu. Baba- Dmitriy Mitioglo Gagauz Türkü, emekli sanatçı. Anne- Praskovya Mitioglo Gagauz Türkü emekli fizik öğretmeni. Şuan Ukrayna’da ikamet ediyorlar.

Ben ana ve orta okulumu Ukrayna’nın Balboka köyünde okuduktan  sonra 2006-2013 yılları arasında Ukrayna’nın ünlü sanatçılarının yetiştirildiği Kiev Milli Sanat  ve Kültür Üniversitesi’nde eğitimimi aldım ve müzik folkloru uzmanı derecesini aldım.

Daha çocuk yaştan itibaren halk türkülerin icrası ile mesgüldum. 10 yılda fazla yerel ve ulusal folklor festivallerde yer aldım. 2012 yılında ‘Jili-bıli’etnik festivali; 2013 yılında ‘Gagauz kültür günleri’ etnik festivali; 2013 yılında Uluslararasi Akcaabat Muzik ve Halk oyunlari festivali; Ukrayna Bağımsızlık Günü ile ilgili düzenlenen ‘İnter’ televizyon programı; Ukrayna’nn ünlü Halk şarkı ve oyunu grubu ‘Kralisa’da yer aldım. Tudora Arnaut’un Gagauz diline tercüme ettiği Ukrayna milli marşını ilk defa icra ettim; 2014yılında ‘Turkçevizyon’ festivaline katıldım.

 Hayatımı müzik karyeri üzerine yapmak ve halkımı tüm dünyaya tanıtma arzusundayım.

Bu gönderiyi paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.