KKTC 3.TÜRKVİZYON 2015 temsilcisi İPEK AMBER!

KKTC 3.TÜRKVİZYON 2015 temsilcisi İPEK AMBER!

İpek Amber 3.TÜRKVİZYON Uluslararası Şarkı Yarışmasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni temsil edecek!

2 Ağustos 1983, Lefkoşa (Köşklüçiftlik) doğumlu.

Mağusa Polat Paşa İlkokulu sonrası orta 1’i Namık Kemal Lisesi’nde (1994), orta 2 ve 3’ü Canbulat Ortaokulu’nda tamamladı ve Namık Kemal Lisesi’nden (2000) mezun oldu.

İpek Amber 1998 – 1999 yıllarında  Gençlik Dairesi’ne bağlı Çağdaş Halk Dansları Derneği’nde de solistlik yapar ve bu yaşlarda (15) ilk bestesini de gerçekleştirir.

Yüksek öğrenimi için DAÜ Müzik Bölümü’ne (1’incilikle kazandı, 2000) kaydoldu, şan dersleri aldıktan sonra piyano bölümüne geçti. DAÜ Müzik Bölümü eğitmenlerinden (2000 – 2001); Azerbaycan Devlet Sanatçısı ve besteci Faik Suceddinov’dan piyano dersleri aldı.

DAÜ Müzik Kulübü’nün düzenlediği CATS Müzikali’nde MACAVİTY ADLI ESERİ solo olarak seslendirdi ve koroda yer aldı

2002 yılında  söz ve müziği Dr. Arif Albayrak’a ait olan ‘Twist’ adlı bestenin katıldığı ‘‘LTB, 3’üncü Hafif Müzik Beste Yarışması’’nda (Solist, Erkan Dağlı) Ayşen Barışsal Çelebi ile birlikte Vokal yaptı. Beste, Üçüncülük Ödül’ü kazandı.

2003 (27 Mayıs) DAÜ Müzik Bölümü ile Kıbrıs Türk Fransız Kültür Derneği’nin işbirliğinde gerçekleştirilen A JAZZ CONCERT’de (DAÜ Müzik Bölümü’nden bir grup öğrenci ve The Gilbert Strings Trio işbirliğinde) solist olarak görev aldı.

2005 yılında DAÜ Müzik Bölümü’nden mezun oldu

2008’de, trafik kazalarının önlenmesine katkı amaçlı hazırlanan ‘Yalnız Bırakma’ (Söz-Müzik-Yorum: Koral Efecan) adlı şarkıya vokal olarak eşlik etti.

Karpaz Meslek Lisesi’nde öğretmenlik yaptığı üç yıl  boyunca Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencilerine Okul Öncesi Müzik eğitimi dersleri verdi. Kısa süre sonra, bu bölüme ders veren aynı okuldan bir grup öğretmen arkadaşıyla birlikte Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencilerini çalıştırdı, Karpaz yöresi ilkokullarında sahnelenmek üzere drama ağırlıklı müzikal çalışmalar projelendirdi ve gerçekleştirdi. Bu proje, 2008 ve 2009’da Karpaz ilkokulları genelinde turneye çıktı. Aynı proje 2010 yılı içerisinde daha da genişletilerek  Karpaz Meslek Lisesi ev sahipliğinde “Karpaz Bölgesi Çocuk Şenliği” kimliğini kazandı, gelenekselleşti ve kültürel etkinliğini günümüze değin hâlâ korumaktadır.

27 Ağustos 2014’te Halk Sanatları Vakfı (Has-Der) Gençlik Kulübü’nün düzenlediği 8. Lefkoşa Gençlik Günleri çerçevesinde Selimiye Meydanı’nda gerçekleştirilen ‘Kıbrıs ve Barış Gecesi’nde orkestra şefi Can Sözer’in yönetiminde Lefkoşa Belediye Orkestra’sı ile Kıbrıs Şarkıları’ndan oluşan repertuarla konser verdi.

İpek Amber, halen, Lefkoşa, 20 Temmuz Fen Lisesi’nde Müzik Öğretmeni olarak çalışmaktadır.

Bu gönderiyi paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.