Türkvizyon 2014

Türkvizyon 2014

2014 Türk Dünyası Kültür Başkenti Kazan’da Uluslararası Televizyon Şarkı Yarışması Türkvizyon’a katılan ülkelerin televizyon kanallarının ortaklık anlaşması imzalandı.

  • 2014 Türk Dünyası Kültür Başkenti Kazan’da Uluslararası Televizyon Şarkı Yarışması Türkvizyon’a katılan ülkelerin televizyon kanallarının ortaklık anlaşması imzalandı.Tataristan Cumhuriyeti Devlet Konseyi Milletvekili, Uluslararası Meseleler Kültür, Bilim ve Eğitim Konseyi Başkanı Razil Valiyev, Kazan şehri Türkvizyon Şarkı Yarışması’na ev sahipliği yapacağı için coşkulu olduklarını ifade etti.
    TMB TV’nin kurucusu Samir Gurbanov, TMB TV kanalının misyonundan bahsederek Türkvizyon Şarkı Yarışması projesinin oluşum sürecini anlattı.
    Türkvizyon Şarkı Yarışması’nın ilki geçtiğimiz yıl Eskişehir’de gerçekleştirilmişti. Bu yılki yarışma 19-21 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek.
  • Daha sonra TMB TV organizasyonluğunda gerçekleştirilen Türkvizyon Şarkı Yarışması’nın katılımcı ülkelerde canlı yayınlanması adına imza töreni gerçekleştirildi.
  • Tatmedya Devlet Kitlesel İletişim ve Basın Ajansı Yönetici Yardımcısı Nuriye Belomoina, “Türkvizyon sadece bir sanat festivali değildir; bilgi paylaşımı, sanat ve kültür sevdirmek ve uluslararası bağlantıları geliştirerek ortak kökleri ve farklı halkları, milletleri aynı çatı altında birleştiren bir projedir” ifadesini kullandı.
  • 17 Temmuz tarihinde Kazan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen imza töreninde Tataristan Kültür Bakanı Ayrat Sibagatuloglu, Kazan’ın Türk dünyası kültür başkenti olmasının Tataristan için öneminden bahsederek, 2014 yılının Rusya Federasyonu için kültür yılı olduğunu belirtti.

Bu gönderiyi paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.