TÜRKVİZYON Hakkında!

TÜRKVİZYON Hakkında!

2013 yılında Türk dünyasının kültür başkenti Eskişehir’de Uluslararası şarkı yarışması «Türkvizyon» yapılması hakkında sözleşme imzalanmıştır. Uluslararası şarkı yarışması «Türkvizyon» lisans sahibi TMB TV’dir. 

1. TÜRKVİZYON 24 ülkenin katılımı ile 17-21 Aralık 2013 yılında Eskişehir’de gerçekleşmiştir.

2.TÜRKVİZYON 25 ülkenin katılımı ile 19-21 Kasım 2014 yılında Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti Kazan şehrinde gerçekleşti.

3. «Türkvizyon» 25 ülkenin katılımı ile Aralık 2015 yılında –İstanbul’da gerçekleşecektir. Katılımcılar ana dilinde 1 şarkı söylemekte. Yarışmasının finaline, jüriden en çok puan alan 12 yarıfinal katılımcıları çıkmaktadır. Uluslararası jüri yarışmaya katılan tüm bölgelerin temsilcilerinden oluşuyor. Her ülkeden birer jüri üyesi. «Türkvizyon» Uluslararsı medya alanında Türkçe konuşan bölgelerin ve ülkelerin yetenekli müzik sanatçıların sanatkarlığını tespit etmekte ve teşvik etmektedir.

Uluslararası kamuya Türk dünyasının renkliliğini, orijinalliğini ve zenginliğini ulaştırmaktadır. «Türkvizyon» bundan sonraki yarışmaları Türk ülkelerinin Kültür bakanları daimi kurulu ve Türksoy özerkleri tarafından belirlenecek ve Türk dünyasının kültür başkentlerinde yapılacaktır..

Bu gönderiyi paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.