Türkvizyon 2015 Almanya TEMSİLCİSİ: DERYA KAPTAN

Türkvizyon 2015 Almanya TEMSİLCİSİ: DERYA KAPTAN

1986 yılında Almanya’nın Gütersloh kentinde doğan genç sanatçı, 2012 yılında Köln’de „Alman Spor Üniversitesi“ Dans, Tiyatro ve Performans bölümünden mezun oldu. Aynı yıl, Danimarka Silkeborg’daki „Performers House“da şan ve oyunculuk eğitimi aldı.

2008 yılından beri uluslar arası çapta bir çok dans, müzik ve tiyatro projesinde yer alan genç sanatçı, Avrupa ve Asya’da çeşitli ödüller kazandı. Kendi koreografisi ile yer aldığı „Der Weg nach Oben“ adlı tiyatro oyunu, 2011’de En İyi Fiziksel Tiyatro ödülünü kazandı ve bir kaç kez Tokyo’da sahnelendi.

Köln, „Schauspielhaus“da ilk kez aktris olarak yer aldığı Shakespeare’in „Bir Yaz Gecesi Rüyası“ oyunundaki Helena rolündeki başarısının ardından, Colin Sinclair’in müzikal uyarlaması „All Night Long“da başrolü oynadı.

Mezun olduğu üniversitede halen doktora tezini tamamlamakta olan Derya Kaptan, aynı zamanda öğrenim görevlisi olarak öğrencilerinin eğitimine katkıda bulunmakta ve Comedia Theatre’da „Methode Baklav“ adlı müzikal oyunda yer almaktadır. Bu oyun Köln’de 2015’in En İyi Gençlik Oyunu ödülüne aday gösterilmiştir. Ailesi Türkiye’ye döndüğü halde Derya Kaptan, komedi sanatçısı kız kardeşi Meltem Kaptan ile birlikte Almanya’da yaşamını sürdürmektedir.

Bu gönderiyi paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.